joi, 3 mai 2012

Biografie Cristian Gigi Chiru

BIOGRAFIE

Nume CHIRU GIGI CRISTIAN
Data naşterii    Stare civila                                              01.02.1966 Căsătorit – 4 copii
EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ  01.10.2010 – 2011 DIRECTOR – Inspectoratul Judetean in Constructii Constanta26.10.2009-30.09.2010 DIRECTOR COORDONATOR- Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud Est1990 – 25.10.2009ADMINISTRATOR – S.C. PRIM INTERMOD S.R.L.
EDUCAŢIE ŞI FORMARE     Diploma Master nr.1183/11.12.2009 – Universitatea Ecologica Bucuresti, specializarea ,,Drept Intern si International al mediuluiDiploma Licenta nr.63/30.10.2006 – Universitatea „OVIDIUS” CONSTANTA , specializarea DreptDOCTORAND ANUL II – Universitatea ,,Spiru Haret” 
ACTIVITATE POLITICĂ IUNIE 2004 - Consilier local PD în cadrul Consiliul Local Eforie,2008 – prezent Consilier local PDL în cadrul Consiliul Local Eforie,2008 – vicepresedinte în cadrul Biroului Permanent Judetean ConstantaNOIEMBRIE 2008 – Președinte Colegiul 6 candidat pentru Camera Deputatilor. A obținut aproape 9000 de voturi, clasandu-se pe locul 2;Martie 2011 – PREȘEDINTE AL ORGANIZAȚIEI JUDEȚENE PDL CONSTANȚA

Povestea lui Gigi Chiru

Este tatal a patru copii, o fată şi trei băieţi. Dar, după cum îl ştim, s-ar putea să nu se oprească aici. La rândul lui provine dintr-o familie cu patru copii: doi băieţi şi două fete. Intreaga sa familie ştie ce înseamnă munca, de la lucrul pământului, la mediul de afaceri. Este dobrogean de trei generatii, fiind descendent pe linie materna al marelui savant roman – speologul Emil Racovita. Bunicul sau, Neculai Racovita, care a fost marinar, era văr primar cu Emil Racovita. Cu siguranta, aceasta legatura genealogica i-a lasat in fire dragostea pentru mare, pentru noi orizonturi si spiritul indraznet si curajos al predecesorilor sai.
Cunoaşte competiţia şi rigorile sportului de performanţă. A făcut box in adolescenta – a fost doi ani consecutiv campion zonal la juniori. A început să practice sport de la 5 ani. Echipa lui favorită este Farul Constanța și este dezamagit că municipalitatea nu se implica deloc în susținerea fotbalului şi a talentelor sportive locale. Îi pasă de sportul constănţean. Merge din copilărie la meciurile Farului şi si-ar dori să vadă cat mai curand această echipă cu tradiţie, calificata în cupele europene.
Armata, începută la 18 ani, l-a responsabilizat. S-a căsătorit în 1987 iar primul copil a urmat la scurt timp după căsătorie, o fetiţă care i-a schimbat viața şi l-a mobilizat şi mai mult.
Crede că fiecare etapă a vieţii vine la timpul ei.
A început afacerile imediat după eliberarea din armata, în ’89, deschizând o braserie pe malul mării. “Atmosfera era alta”, recunoaşte Chiru: “oamenii erau dornici să cheltuiască banii, să guste din plăcerile libertății. Oricine a avut curajul să încerce să schimbe ceva în viața lui atunci, are astăzi măcar o afacere prosperă, de nivel mediu”.
Acum, are o firmă de turism, una de construcţii şi e acționar la o companie care realizează produse de marochinărie. Regreta ca nu a putut deschide o fabrică în Constanţa, din cauza condiţiilor inacceptabile puse de actuala conducere a Primăriei; a fost nevoit să inceapa acest business în Bulgaria, unde municipalitatea a făcut totul ca afacerea să aiba un start bun.
A decis să intre în politică în 2004, după ce s-a lovit de mai multe ori de problemele “sistemului” administrativ local, mai ales în perioada în care a încercat să pună pe picioare un parc acvatic. De atunci este într-o competiție continuă pentru a face ca autoritatile locale să se apropie de cetatean, de problemele lui.
Experienţa din Consiliul Local şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (din 2004 până în 2011) l-au ajutat mult în câştigarea de experienţă în rezolvarea problemelor locale.
A iniţiat desființarea construcţiilor ilegale de pe litoral.
A cerut cercetarea situaţiei de fapt şi a competiţiei dintre două companii pentru domeniul Cogealac. Situația avea să ajungă în lumina presei europene. Urmare a deciziei sale curajoase de atunci, companiile au ajuns la un consens iar lucrurile funcţionează astăzi aşa cum trebuie.
A înfiinţat o fundație pentru că a simţit că trebuie să facă şi mai mult pentru oraş. S-a implicat în proiecte umanitare, a acordat premii de excelenţă în cultură, a ajutat tineri liceeni cu meditaţii gratuite pentru bacalureat. Luptă împotriva drogurilor, salvând deja câţiva tineri de flagelul drogurilor.
Proiectul pe care se concentrează acum este “Primăria constănţenilor”. Crede cu toată tăria că administratia, daca nu are un dialog real cu cetatenii si nu se inspira din ceea ce cred si propun locuitorii urbei, devine ineficienta si irelevanta pentru mersul bun al lucrurilor cetatii.
Doreşte să dezlipeasca etichetele jenante care au fost puse Constantei în ultimii 12 ani. E nevoie de o primărie a constănţenilor. Chiru a făcut acest lucru deja posibil.
Vrea să pună în aplicare proiecte de reconstrucție și restaurare a centrului istoric al Constanței, astfel încât orașul nostru să redevină o perlă a Mării Negre şi o veritabilă atracţie turistică, la fel ca orice port vechi și frumos din lume.
Constanta merită mai mult !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu